Jump to content

Resolved - Rotation not working


Recommended Posts

Hello, complete newbie to cubecart6 and e-commerce sites, please can you help. I seem to have lost the ability for the homepage photos to rotate. Working fine then disaster. Have been able to reinstall photos but all appear on homepage under each other. How can I fix it? Many thanks in advance

Link to comment
Share on other sites

When the photos appear lined up in a vertical column (also with small black dots on the left side of each), this means that javascript has crashed (or the browser has a NoScript add-on that is stopping all javascript from running) before the BXSlider javascript has a chance to run.

So, please determine why javascript has crashed, or determine if you are using a different skin, or have modified the Foundation skin, such that the BXSlider plugin isn't loading/working.

Link to comment
Share on other sites

Holy crap...I just made the same "blank"up.!!

Any chance your son will share the file name to copy over?  I have two installations ongoing - different names and different servers.  One is a test bed, the other is for tried and true stuff - so I have a clean set of foundation files available...  It also appears that the 6.0.5 upgrade folder (unzipped) contains everything i should need.  Will overwriting the entire foundation folder be advisable?

Link to comment
Share on other sites

What, specifically, is missing?

The Foundation skin folder has almost everything you need to restore the BXSlider.

What is left to find is the original HomePage document. But if you have replaced the original HomePage document with something else, then you may not have included the HTML to hold the BXSlider.

To see the original HomePage document, view the file /language/definitions.xml, line 1976. the HTML that starts with the <ul class="bxslider"> tag.

 

Link to comment
Share on other sites

Thanks smither...  do you ever sleep?

Your question "What, specifically, is missing?" is right on point.  What's missing was good habits on my part.  I know one should make a copy of the file being modified before making the changes...  but, it was such a small and simple modification...

 

Technically I do not know the answer to your question.  I was using the admin rich text editor to change out the slider pics and kaboom!  All of a sudden there was no rotation and two pics stacked one on top of the other.  I had ftp'd the new piccs into the proper folder and was editing (attempting) the pic names in admin.

This is my test bed.  I can just delete it and totally reinstall if necessary...(then use good backup practices).

 

Link to comment
Share on other sites

"All of a sudden there was no rotation and two pics stacked one on top of the other."

Perhaps you were editing the Homepage document?

I am not skilled enough at consistently and correctly making the rich text editor build an unordered list. But that is what is needed for the BXSlider.

<ul class="bxslider">
    <li><img></li>
    <li><img></li>
    etc
</ul>

 

Link to comment
Share on other sites

Yes, that is the document - the Homepage.  I have no idea what I did wrong.   I think I will just reload and be much more careful in my future "surgery".

That rich text editor and I have been going in circles...It seems to have a mind of it's own.  I set text for one style and it changes it to be what it wants - including the line above and below, sometimes...

We can close my part of this thread,.  I'm sure I will be provided with the opportunity to start or join another real soon.

All this having been said, I think this (CC V6) is one great product, and I appreciate your support!!

 

ediit - followup - 1 - ftp'd the "skins" folder to host - did not fix.
                           2 - ftp'd the entire 6.0.5 upgrade to host - did not fix.

(Now I know many files that are NOT involved...)

 

Edited by rowdyplace
Link to comment
Share on other sites

The first time you installed CC6, the installer copied the language phrase belonging to the homepage_welcome_content (see my mention of it earlier with respect to the language file) into the database. Once in the database, that is where CubeCart gets it from, and any edits to the HomePage document updates that database record.

So, again, to restore the slider, put the editor into Source mode and add the code found in the language file.

Link to comment
Share on other sites

Put the editor in source mode.. I never knew...  and, it was the first choice (upper left button) on the editor's menu/toolbar...

WOW, again!  I learn something valuable every time I read these forums.  Now I can probably be more effective (or dangerous).

 

I wound up deleting the cube directory and reinstalling everything. It was only a test bed.   If I had known about this source editor I would have taken a different path.

Thanks to both of you for you assistance and attention.  Here is what I am working on.  Still have some work to do- 

http://107.152.104.205/~pvcsports/

Edited by Dirty Butter
fixed url
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...