Jump to content
Sign in to follow this  
Nick2k17

[Resolved] The page isn’t redirecting properly

Recommended Posts

Hello guys

I am running a v4 Cubecart installation for a couple of years now. About a month ago i switched the shop to https, SSL by Let's Encrypt service. Till now i didn't have any problems. But for no apparent reason today the eshop refuses to work. It tells me that the page it take too many redirects. I suspect it has to do with the SSL, because i see some messages with SSL/TLS handshake in firefox. Although i have a similar eshop with the same version (4.4.5) with exactly the same settings, on the same server and the same SSL Certificate and it works fine. The issue is that i can't log either to the administration area, to remove the SSL support from the settings. Can you help me to spot where is the problem?

Thanks in advance

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've seen similar issues when using redirects.

Do you have ftp access ?

 

Try renaming the .htaccess file temporarily, maybe just but a letter b on the end.

 

 

Edited by keat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes i have ftp access, i can give you the details if you want. As i can see it has to do with the www prefix, it redirects from www and non www and reverse and so it does the infinite loop. I took out completely the .htaccess but nothing changes. Here is the content of the .htaccess

 

## Activate the mod_rewrite Engine

RewriteEngine On

RewriteCond %{QUERY_STRING} (.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule cat_([0-9]+)(\.[a-z]{3,4})?(.*)$    index.php?_a=viewCat&catId=$1&%1 [NC]

RewriteCond %{QUERY_STRING} (.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule prod_([0-9]+)(\.[a-z]{3,4})?$        index.php?_a=viewProd&productId=$1&%1 [NC]

RewriteCond %{QUERY_STRING} (.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule info_([0-9]+)(\.[a-z]{3,4})?$        index.php?_a=viewDoc&docId=$1&%1 [NC]

RewriteCond %{QUERY_STRING} (.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule tell_([0-9]+)(\.[a-z]{3,4})?$        index.php?_a=tellafriend&productId=$1&%1 [NC]

RewriteCond %{QUERY_STRING} (.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule _saleItems(\.[a-z]+)?(\?.*)?$        index.php?_a=viewCat&catId=saleItems&%1 [NC,L]

 

I removed the www prefix, again the same. Probably it has to do with the SSL certificate but the problem is i can't access the settings to remove the SSL support

Edited by Nick2k17

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please send me a PM with your email address.

I will send you a PHP script used to make changes to the store's settings when one cannot get logged in to admin. Use this to switch off the SSL.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you bsmither. It seems there is something with the hosting provider, because i switched hosting and it works. But i need to find what causes this error and to experiment with the host, because i have other cubecart installations there. I have send you a pm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem sorted out. Apparently all the fuss was due to the improper SSL settings, i had to enable except from the Enable SSL option, and the Force SSL option, otherwise it makes this loop in the store area only and not in the admin, that's why i didn't catch it in the first place, because the admin area was working. Of course after you logout you cannot login again, so this tool come in handy in order to turn off SSL and let you log to the admin area and change the settings. Thanks again for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×