Jump to content
Sign in to follow this  
hairydog

invisible recptcha not working

Recommended Posts

I have recaptcha2 working just fine (it has never given a problem) but invisible recaptcha isn't working.

The little reCAPTCHA icon appears at the botom right of the screen, but after a wait, an error message says "Cannot contact reCAPTCHA. Check your connection and try again."

The outgoing firewall permits connections to www.google.com www.google.co.uk uploads.google.com www.gstatic.com, but maybe it tries to connect to somewhere else?

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

did you sign up for invisible recaptcha in your google account (needs a new key)

using latest CC version and foundation theme?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, it is all signed up for and set up for invisible reCAPTCHA (though that doesn't seem to stop v2 working)

It uses the latest CC but not the Foundation theme.

As far as I can make out, all the correct reCAPTCHA bits are in place. It is almost working. Just the failure to connect (which is pretty findamental!)

It is at https://www.rosecottage.org.uk/shop

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is a whole bunch of code neede in your store theme to get the invisible recaptcha working. has all the code been ported from the latest foundation theme?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/16/2018 at 6:00 PM, hairydog said:

As far as I know, it has.

What skin are you using and why do you think that the Invisible recaptcha code has been added. Apart from core Foundation, very few third party skins have had the changes done

Share this post


Link to post
Share on other sites

My own skin. And I think it was all done because I did it. However, it is possible that I missed some component.

The fact that it works with v2 and it nearly works with Invisible, just giving an "unable to contact" error made me wonder if the outbound firewall needs an extra destination opened.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK then I would suggest rechecking the various commits for that issue to check you added everything correctly and if you are certain it was all done OK, then there could be another cause although I can’t see how a firewall would be blocking it.  Foundation works perfectly across multiple sites / hosting servers and I recently added it to two of our skins and those are working on multiple client’s sites as well

Share this post


Link to post
Share on other sites

I decided not to bother. On reflection, I think I prefer v2 to invisible in any case. It's the internet equivalent of a cut-out figure of a policeman in the shop window.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...