Jump to content

Logo on emails stopped showing


Recommended Posts

Hi,

Happy New Year everyone!

My logo has stopped showing at the top of my emails to customers and admin have stopped showing - It's just showing the logo path in full (store.co.uk/images/logos/logoname.png).

I'm not sure when this started happening, but i've checked the Store Settings/Store Logo settings and they seem ok, and also that the logo is actually in the folder that is now being show on the top of the emails, which it is, with the correct name.

Any suggestions would be gratefully received.

Thanks very much

Link to post
Share on other sites

Could it be that your email reader has been upgraded (or, if you read emails using a web browser to access your account remotely, like GMail's web portal) such that a new policy has been implemented of not showing images unless specifically requested the email reader do so?

I suggest this because my email reader does this as a means to thwart "tracking" measures. Pulling in outside images leaves trackable info.

Edited by bsmither
Link to post
Share on other sites

Hi bsmither,

This did cross my mind, but I don't think that's it.

My logo has been blocked by Gmail since an upgrade, when I use that to look on my phone, but in those instances there is a small broken picture image and the alt text, and on clicking it still takes me to the home page of my site. I can also tell Gmail to "allow images". 

Now it's just a solid line of web address, the option to "allow images" is not there, and it's not clickable.

Looking back it appears to have started when I changed from Foundation to e-tone.  The logo did used to appear after this change, but has since stopped.

Link to post
Share on other sites

The structural email templates do not have anything to do with what skin the storefront is using.

The web address for the image: I do not see a protocol. What you posted starts with store.co.uk, but has no full address (should include the https, colon, and double-slashes).

Can you verify?

 

Link to post
Share on other sites

The web address is certainly good, I fetched it and can see it.

In admin, Email Log, click on the HTML link in the Read column of a suspect email.

If everything is there, then I still have my suspicions regarding your email provider and/or email reader.

Link to post
Share on other sites

It seems to be exactly the same.

Further investigations show - the first email sent after switching from Foundation to e-tone contained the clickable stock "Store Logo" image (rather than my logo) which must have come with e-tone - but after that one email the logo is replaced with the solid web address at the top of the HTML email (but not appearing within the content of the template if that makes sense).

I've looked at the HTML in Email Log, wondering if I needed a macro to show the logo, but this doesn't seem to be the case in any of the previous email HTML's that worked. 

Is there a separate place that manages things like the logo that should appear on every email, regardless of the content?

Link to post
Share on other sites

In admin, Store Settings, Logos tab, the admin will need to upload a specific logo - even if it is a duplicate of an existing image - then enable that upload, and choose Email Templates in the Scope column.

It is possible to overrule this selection by editing the structural email template to specify a direct URL for the image. That happens in admin, Email Templates, Email Templates tab, editing the Default Emails template (and any other structural template here).

Link to post
Share on other sites

The first solution I had already attempted, thank you, it doesn't seem to have worked.

The overrule confuses me a bit as I'm not great with creating coding - Currently it reads (taken from <tbody>to</tbody> to save reading time)

<tbody>
        <tr>
            <td align="center">
            <table bgcolor="#ffffff" border="0" cellpadding="15" cellspacing="0" width="580">
                <tbody>
                    <tr>
                        <td>
                        <p>{$DATA.logoURL}</p>
                        </td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>{$EMAIL_CONTENT}</td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>
                        <p>Kind regards,</p>

                        <p>The {$DATA.storeName} Staff<br />
                        <a href="{$DATA.storeURL}">{$DATA.storeURL}</a></p>
                        </td>
                    </tr>
                </tbody>

 

Am I able to just replace the <p>{$DATA.logoURL}</p> with <p>https://diffgif.co.uk/images/logos/Diffgif_logo_inc_web_150x150.png</p> (it appears to just show the address as is happening on the emails now).  Do I need a bit of code please? I've tried <a href="https://diffgif.co.uk/images/logos/Diffgif_logo_inc_web_150x150.png"> but it keeps disappearing when I go away from "Source".

Link to post
Share on other sites

The image needs to be a complete <img> tag.

<a href="{$DATA.storeURL}"><img alt="{$DATA.storeName}" border="0" src="https://diffgif.co.uk/images/logos/Diffgif_logo_inc_web_150x150.png" /></a>

However, and unfortunately for everyone, it seems the editor here is malfunctioning. See:
https://github.com/cubecart/v6/issues/2285
and https://github.com/IGx89/CKEditor-ShowProtected-Plugin/issues/10

If the template has already been corrupted, we will need to make some deep dive fixes.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

You've saved the day again bsmither.

I've added the tag to the template, replacing the {$DATA.logoURL} and sent a test email to myself.

It seems to have fixed the problem and the logo is now appearing on both my order (customer) email, and admin email.

Thanks very much for your help (again). Hopefully this will mean there is no need for any deep diving!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...