Jump to content

Recommended Posts

So there must be another cache. A content delivery network proxy or something typically used by cheap hosting providers.

Does the basket reliably hold its contents between page loads?

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

I am hosted with Hostmonster, my other carts work fine. Disabled cache in browser(s), yes, cart hold items just fine. No Proxy.

Also can't change (add) Geographical Settings

Link to post
Share on other sites

For CubeCart not accepting any of the general store settings probably means that one or more of the admin-supplied data items is extraordinarily long.

Settings that could get out-of-hand include a really long Offline Message, or a really long Copyright Text.

All the data is probably getting sent from the browser to CubeCart, but then CubeCart wants to "serialize" all that data, and the limit is 64KiB.

You might also want to create the error log to see if CubeCart is complaining about anything.
https://forums.cubecart.com/topic/51550-how-to-create-the-error-log/

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, bsmither said:

For CubeCart not accepting any of the general store settings probably means that one or more of the admin-supplied data items is extraordinarily long.

Settings that could get out-of-hand include a really long Offline Message, or a really long Copyright Text.

All the data is probably getting sent from the browser to CubeCart, but then CubeCart wants to "serialize" all that data, and the limit is 64KiB.

You might also want to create the error log to see if CubeCart is complaining about anything.
https://forums.cubecart.com/topic/51550-how-to-create-the-error-log/

 

I'm just trying to change the social links and the Geo settings, these are generic links and should be able to be changed to MY links and info.

Is there a way to just delete the social icons?

Link to post
Share on other sites

Yes, indeed.

Please understand what is happening:

In admin Store Settings, observe the various tabs across the top: General, Features, Layout, Stock, Search Engines, etc.

These tabs drive a javascript function that causes the related panel of info to acquire the CSS property that makes that panel "visible". All other panels of content are not displayed.

When clicking the Save button, all of the form elements on all of the panels of content - visible and not - get sent from the browser.

So, even when you are only changing one or two settings, the web form is still sending all of the form's elements from all of the panels - because Store Settings is, in fact, one very long form that only a part of it is visible at a time.

Your browser's Developer Tools, Network tab can show you the details of what was POSTed to your site.

 

Edited by bsmither
  • Like 1
Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, bsmither said:

Yes, indeed.

Please understand what is happening:

In admin Store Settings, observe the various tabs across the top: General, Features, Layout, Stock, Search Engines, etc.

These tabs drive a javascript function that causes the related panel of info to acquire the CSS property that makes that panel "visible". All other panels of content are not displayed.

When clicking the Save button, all of the form elements on all of the panels of content - visible and not - get sent from the browser.

So, even when you are only changing one or two settings, the web form is still sending all of the form's elements from all of the panels - because Store Settings is, in fact, one very long form that only a part of it is visible at a time.

Your browser's Developer Tools, Network tab can show you the details of what was POSTed to your site.

 

No disrespect but, thats easy for you to say!

What do I need to do to make the changes 'stick'? There should be a simple solution besides going back to AbanteCart (wink)

Link to post
Share on other sites

We need to find out why they aren't 'sticking'.

My experience tells me to first look at those settings that could possibly make the aggregate amount of content larger than 64KiB. Those settings are the Offline Message and Copyright Text.

Then second, look at the error log.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
9 hours ago, bsmither said:

In admin, Store Settings, Offline tab.

 

Well, it took me some doing.....BUT......I was able to edit the 'off-line' source code and deleted about 250 lines of non-breaking-space entries and now I am able to edit the social links as well as the geographical info, and all 'stuck'! Is there any reason that there were soooooooo many extra lines of code? I never edited the 'off-line' page.

Thanks bsmither &  AlBrookbanks

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, bsmither said:

We are aware of these rogue blank lines appearing in the editor unwanted, but do not yet know how it happens.

 

I'll just go into the source code and delete the lines again if I have the same issue(s). Thanks again for your insight.

 

Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Al Brookbanks said:

I wonder if a specific browser plugin could be to blame... messing with the DOM.  

Haven't got a clue! I'll just remember to check the 'off-line' file every once in a while to clear it of all the nbs entries. I can live with it if or until it's fixed.

FYI: I don't use any browser plug-ins

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...